RSSВерсія для друку
№ 4-111/10 від 05 жовтня 2010 р. Шевченківський районний суд м. Чернівці
Назва справи
№ 4-111/10 від 05  жовтня 2010 р. Шевченківський районний суд м. Чернівці
Фабула
Обставини справи

Скаржники ОСОБА_1, ОСОБА_2 звернулися в суд з скаргою на постанову  старшого помічника прокурора Шевченківського району м. Чернівці Понзюк Л.В. від 03 вересня 2010 року про відмову в порушенні кримінальної справи відносно лікаря ЛШМД ОСОБА_4, лікаря прийомного відділення КМУ «Міська лікарня № 3» ОСОБА_5 за ст. 367 КК України у зв’язку із відсутністю в їх діях складу злочину.

Посилаються на те, що в двадцятих числах липня місяця 2010 року у зв’язку із поганим самопочуттям їх  доньки ОСОБА_6, вони поміряли їй тиск електронним апаратом для вимірювання тиску, з якого було видно, що у доньки наявний приступ аретмії, тому викликали швидку допомогу. Бригада у складі трьох жінок та лікаря, поміряли їй тиск, не оглянувши її, та встановили діагноз, що це мабуть неврологічне захворювання, після чого поїхали. 01 серпня 2010 року знову викликали швидку допомогу і лікар, не зробивши кардіограми, оглянувши доньку візуально, встановив діагноз «радікуліт». Після цього стан ОСОБА_6 погіршився і її відвезли до Фастівської лікарні, де її спитали, що болить, а згодом з Фастівської лікарні направили в лікарню на вул. Чапаєва, хоча доньці було дуже погано. В цій лікарні довго відмовляли прийняти ОСОБА_6, поки вона не втратила свідомість, а о 01 год. 19 хв. вона померла в оглядовій кімнаті лікарні. Вказують, що лікарі 2 години 19 хвилин виясняли між собою, яка саме лікарня має надавати допомогу, змушували їх ходити , ніхто з лікарів та медпрацівників за цей час не спробували встановити правильний діагноз, зробити кардіограму.  

Результат
Рішення по справі

Шевченківський районний суд м. Чернівці вирішив:
  • Скаргу ОСОБА_1, ОСОБА_2 на постанову  старшого помічника прокурора Шевченківського району м. Чернівці Понзюк Л.В. від 03 вересня 2010 року про відмову в порушенні кримінальної справи відносно лікаря ЛШМД ОСОБА_4 та  лікаря прийомного відділення КМУ «Міська лікарня № 3» ОСОБА_5 за ст. 367 КК України у зв’язку із відсутністю в їх діях складу злочину  залишити без задоволення.
  • На постанову протягом 7 діб з дня її винесення може бути подана апеляція до Апеляційного суду Чернівецької області.
Детальна інформація

Постанова Шевченківського районного суду м. Чернівці
03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...