RSSВерсія для друку
№ 0827/2-4071/11 05 березня 2012року. Шевченківський районний суд м. Запоріжжя (про визнання договору укладеним та стягнення заборгованості)
Назва справи
№ 0827/2-4071/11 05 березня 2012року. Шевченківський районний суд м. Запоріжжя (про визнання договору укладеним та стягнення заборгованості)
Фабула
Обставини справи

ТОВ «ВітаЦентр»звернулось з позовом до ОСОБА_2, вказавши, що 15.07.2011 року ОСОБА_2, який є застрахованою особою СК «Дніпроінмед», надані медичні послуги загальною вартістю 1638 гривень. Оскільки після надання послуг встановлено, що у зв'язку з неналежним оформленням документів СК «Дніпроінмед»не буде сплачувати послуги стаціонарного лікування, відповідачеві запропоновано самостійно оплатити такі послуги, від чого він відмовився. 25.10.2011 року позивачем відповідачеві направлено договір про надання медичних послуг, від укладення якого відповідач відмовився, а вартість медичних послуг не сплатив. Просять визнати укладеним договір між ТОВ «ВітаЦентра»та ОСОБА_2 про надання медичних послуг та стягнути з ОСОБА_2 на користь ТОВ «ВітаЦентра»1638 гривень. У судовому засіданні представник позивача на позовних вимогах наполягав у повному обсягу, додатково пояснив, що 15.07.2011 року ОСОБА_2 було надано послуги поліклінічного та стаціонарного відділень лікарні, зважаючи на необхідність термінового оперативного втручання, після чого ОСОБА_2 того ж дня покинув лікарню. З яких підстав працівником приймального відділення ТОВ «ВітаЦентр»не було перевірено правильність оформлення наданих ОСОБА_2 документів та наявність підстав для надання медичних послуг в межах договору страхування не вказав. Як зясувалось згодом, в направленні ОСОБА_2 було вказано лише про необхідність амбулаторного обстеження, а не надання послуг стаціонарного лікування. До СК «Дніпроінмед», з якою ТОВ «ВітаЦентр»укладено відповідний договір про надання медичних послуг застрахованим особам, з вимогами про страхове відшкодування не звертались. Відповідач ОСОБА_2 проти позову повністю заперечував, вказавши, що ним 01.03.2011 року з АСТЗТ «Дніпроінмед»укладено договір добровільного медичного страхування, тож медичні послуги повинна сплачувати страхова компанія. Договір про надання медичних послуг він від ТОВ «ВітаЦентр»не отримував, проти його укладення чи визнання укладеним заперечує.
Результат
Рішення по справі

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя вирішив:

У позові Товариства з обмеженою відповідальністю «ВітаЦентр»до ОСОБА_2 про визнання договору укладеним та стягнення заборгованості відмовити. Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. Рішення може бути оскаржене до Апеляційного суду Запорізької області шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня його проголошення через Шевченківський районний суд м. Запоріжжя.
Детальна інформація

http://medicallaw.org.ua/fileadmin/user_upload/rish1_01.pdf
">
Рішення  Шевченківського районного суду м. Запоріжжя в повному обсязі