RSSВерсія для друку
№ 4-111/10 від 05 жовтня 2010 р. Шевченківський районний суд м. Чернівці
Назва справи
№ 4-111/10 від 05  жовтня 2010 р. Шевченківський районний суд м. Чернівці
Фабула
Обставини справи

Скаржники ОСОБА_1, ОСОБА_2 звернулися в суд з скаргою на постанову  старшого помічника прокурора Шевченківського району м. Чернівці Понзюк Л.В. від 03 вересня 2010 року про відмову в порушенні кримінальної справи відносно лікаря ЛШМД ОСОБА_4, лікаря прийомного відділення КМУ «Міська лікарня № 3» ОСОБА_5 за ст. 367 КК України у зв’язку із відсутністю в їх діях складу злочину.

Посилаються на те, що в двадцятих числах липня місяця 2010 року у зв’язку із поганим самопочуттям їх  доньки ОСОБА_6, вони поміряли їй тиск електронним апаратом для вимірювання тиску, з якого було видно, що у доньки наявний приступ аретмії, тому викликали швидку допомогу. Бригада у складі трьох жінок та лікаря, поміряли їй тиск, не оглянувши її, та встановили діагноз, що це мабуть неврологічне захворювання, після чого поїхали. 01 серпня 2010 року знову викликали швидку допомогу і лікар, не зробивши кардіограми, оглянувши доньку візуально, встановив діагноз «радікуліт». Після цього стан ОСОБА_6 погіршився і її відвезли до Фастівської лікарні, де її спитали, що болить, а згодом з Фастівської лікарні направили в лікарню на вул. Чапаєва, хоча доньці було дуже погано. В цій лікарні довго відмовляли прийняти ОСОБА_6, поки вона не втратила свідомість, а о 01 год. 19 хв. вона померла в оглядовій кімнаті лікарні. Вказують, що лікарі 2 години 19 хвилин виясняли між собою, яка саме лікарня має надавати допомогу, змушували їх ходити , ніхто з лікарів та медпрацівників за цей час не спробували встановити правильний діагноз, зробити кардіограму.  

Результат
Рішення по справі

Шевченківський районний суд м. Чернівці вирішив:
  • Скаргу ОСОБА_1, ОСОБА_2 на постанову  старшого помічника прокурора Шевченківського району м. Чернівці Понзюк Л.В. від 03 вересня 2010 року про відмову в порушенні кримінальної справи відносно лікаря ЛШМД ОСОБА_4 та  лікаря прийомного відділення КМУ «Міська лікарня № 3» ОСОБА_5 за ст. 367 КК України у зв’язку із відсутністю в їх діях складу злочину  залишити без задоволення.
  • На постанову протягом 7 діб з дня її винесення може бути подана апеляція до Апеляційного суду Чернівецької області.
Детальна інформація

Постанова Шевченківського районного суду м. Чернівці