RSSВерсія для друку
№ 22-5071/2006р. від 9 серпня 2006 року Апеляційний суд Автономної Республіки Крим
Назва справи

№ 22-5071/2006р. від 9 серпня 2006 року Апеляційний суд Автономної Республіки Крим


Фабула
Обставини справи

Рішенням Красногвардійського районного суду АР Крим від 20.02.2006р.позов ОСОБА_1  до Красногвардійської центральної районної лікарні, Октябрської районної лікарні про відшкодування моральної шкоди задоволено частково. Постановлено стягнути з Октябрської районної лікарні на її користь 1750 грн. - компенсацію відшкодування моральної шкоди і судові витрати у розмірі 87 грн. 50 коп., всього: 1837 грн.50 коп. У задоволені позову ОСОБА_1 до Красногвардійської центральної районної лікарні відмовлено.
В апеляційній скарзі ОСОБА_1  ставить питання про скасування рішення суду з ухваленням нового рішення про задоволення її позову у повному обсязі, посилаючись на те, що висновки суду не відповідають обставинам справи.
Зокрема, вона посилається на те, що розмір відшкодування моральної шкоди, визначений судом у 1750 грн. не відповідає ступеню вини медичного закладу - Октябрської районної лікарні, робітниця якого спричинила їй травму прямої кишки, що призвело до госпіталізації, операції вшивання прямої кишки та переривання вагітності. Вона не згодна з висновком експерта № 119 від 29.12.2005р., згідно з яким судова-медична експертиза утримується від визнання причинного зв'язку між ушкодженням прямої кишки і госпіталізацією позивачки в гінекологічне відділення ОРЛ з діагнозом „аборт в ходу".  Розмір грошового відшкодування моральної шкоди не відповідає характеру правопорушення, глибині її фізичних та душевних страждань, ступеня вини відповідачів та інших обставин, які мають істотне значення.
Крім того, вона не згодна з висновками суду про відсутність вини Красногвардійської центральної районної лікарні, яка на її погляд, складається у тому, що у цьому медичному закладі 18.03.2003р. їй своєчасно не поставили правильний   діагноз   -   „ушкодження   прямої   кишки",    а   запропонували спостерігати до ранку розвиток хвороби.

Результат
Рішення по справі

Апеляційний суд Автономної Республіки Крим вирішив:
Апеляційну скаргу  ОСОБА_1  задовольнити частково. Рішення Красногвардійського районного суду АР Крим від 20.02.2006р. у частині визначення грошового відшкодування моральної шкоди, заподіяної Октябрьської районної лікарнею, змінити, збільшивши розмір відшкодування моральної шкоди з 1750 грн. до 5000 грн. В решті рішення суду першої інстанції залишити без змін.
Детальна інформація

Рішення Апеляційного суду Автономної Республіки  Крим у повному обсязі
03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...