RSSВерсія для друку
№ 22ц-1214/11р. від 29 березня 2011 року Апеляційний суд Хмельницької області
Назва справи
№  22ц-1214/11р. від 29 березня 2011 року Апеляційний суд Хмельницької області    
Фабула
Обставини справи

Особа 3 звернулася із апеляційною скаргою на рішення Полонського районного суду Хмельницької області від 24 грудня 2010 року, яким позивачці було відмовлено у задоволенні позову до Полонської центральної районної лікарні ім. Н.С.Говорун про визнання незаконною бездіяльності головного лікаря, поновлення на посаді, стягнення невиплаченої частини заробітної плати та моральної шкоди у зв'язку із порушення строку звернення до суду із заявою про вирішення трудового спору.
Позивач- Особа 3, в березні 2010 року звернувся в суд з позовом до Полонської центральної районної лікарні ім. Н.С. Говорун про визнання бездіяльності головного лікаря лікарні незаконною, зобов’язання внести зміни до трудової книжки відповідно до рішення суду, поновлення на посаді зубного лікаря лікарні з 11 лютого 2003 року, стягнення різниці в заробітній платі між повною ставкою зубного лікаря та 0,75 ставки зубного лікаря, починаючи з часу закінчення судово – бухгалтерської експертизи та виготовлення її висновку,  в сумі 5000 грн., стягнення моральної шкоди в сумі 25000 грн.
 
Обґрунтовуючи свої вимоги позивачка зазначила, що рішенням Полонського районного суду від 12.12.2008 року було скасовано наказ №16-к від 11 лютого 2003 року, яким її було переведено із повної ставки зубного лікаря на 0,75 ставки лікаря –стоматолога, стягнуто з Полонської ЦРЛ ім. Н.С.Говорун на її користь 7081 грн.75 коп. недоплаченої заробітної плати, 800 грн. моральної шкоди та 6768 грн. судових витрат на проведення експертизи.
 
Кваліфікаційні вимоги до посади зубного лікаря та посади лікаря-стоматолога різні. Зокрема, лікар –стоматолог повинен мати більш вищу освіту, ніж зубний лікар, у стоматолога більш розширений діапазон функціональних обов’язків, відповідно і більша заробітна плата.
 
В зв’язку з вказаним рішенням суду головний лікар лікарні повинен був змінити запис в її трудовій книжці і затвердити на посаді зубного лікаря. Однак на її неодноразові звернення останній відмовляється вчинити вказані дії.
 
Такими неправомірними діями головного лікаря їй було нанесено моральної шкоди, оскільки в подальшому запис в трудовій книжці про те, що вона працює на посаді лікаря –стоматолога, було використано з метою її переведення на посаду медичної сестри.

Результат
Рішення по справі

Апеляційний суд Хмельницької області вирішив:
           Апеляційну скаргу ОСОБА_3 задовольнити частково.             Рішення Полонського районного суду Хмельницької області від 24 грудня 2010 року скасувати і постановити нове рішення.             Позов задовольнити частково.             Стягнути з Полонської центральної районної лікарні ім. Н.С. Говорун на користь ОСОБА_3 3232 грн.25коп. різниці в заробітній платі між повною ставкою зубного лікаря та 0,75 ставки зубного лікаря та 200 грн. моральної шкоди.             У задоволенні решти позову відмовити.  
Детальна інформація

Рішення Апеляційного суду Хмельницької області в повному обсязі