RSSВерсія для друку
МОЗ пояснює проблеми з доступом до eHealth та реєстрації декларацій проблемами з доступом до інтернету на місцях
20.06.2018

Міністерство охорони здоров’я пояснює збої системи в системі «Електронне здоров’я» поганим інтернет-зв’язком. При цьому знижуються темпи реєстрації нових декларацій.

«Система працює стабільно. Трапляється локальне сповільнення роботи системи, у більшості випадків через погану якість інтернет-зв’язку», — йдеться в офіційному поясненню Міністерства охорони здоров’я.

Необхідно зазначити, що про проблеми з реєстрацією нових декларацій повідомляють в усіх регіонах України де вже почалась підписна кампанія між лікарем та пацієнтом. В медичних закладах просто не можуть отримати доступ до сайту. Також необхідно зазначити, що досі не всі медзаклади навіть мають комп’ютери чи ноутбуки для можливості роботи з системою «Електронне здоров’я».

При цьому, неможливо наразі перевірити правдивість пояснень МОЗ України. Це обумовлено хоча б тим, що фактично немає єдиного оператора, який надає доступ для медичних закладів України. Послуги можуть надаватись як крупними національними операторами так і місцевими.

Окремо також додамо, що зараз в системі «Електронне здоров’я» для вибору лікаря та підписання декларації доступно 1247 медичних закладів первинної ланки, з них 71 знаходяться у столиці.

Джерело

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...