RSSВерсія для друку
У Львові стартувало гінекологічне обстеження
14.11.2016

«Дні профілактики та раннього виявлення патології шийки матки та грудної залози» триватимуть до 25 листопада.

У прес-службі ЛМР повідомили сьогодні, що з 14 до 25 листопада львів’янки можуть пройти гінекологічне обстеження у жіночій консультації за місцем проживання та мамографію у мамологічному центрі на базі 4-ї міської поліклініки. У міськраді також поінформували, що перевірити стан свого здоров’я жінок закликають у межах «Днів профілактики та раннього виявлення патології шийки матки та грудної залози».

У прес-службі ЛМР повідомили також, що для запобігання і своєчасного виявлення передпухлинних станів та онкопатологій органів жіночої репродуктивної системи, важливими є систематичні профілактичні огляди, тому управління охорони здоров’я Львівської міської ради уже вдесяте проводить традиційну акцію «Дні профілактики та раннього виявлення  патології шийки матки та грудної залози у жінок».

Начальник міського управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб розповів: «У Львові впродовж останніх років зберігається високий рівень захворюваності на рак молочної залози. У 2015 році в місті виявлено 350 випадків раку молочної залози, з них занедбаних – 55, що становить 15,7%. Випадків раку шийки матки виявлено 56 випадків, з них занедбаних – чотири, що становить 7,1%».

Чиновник також повідомив: «За дев’ять місяців 2016 року у Львові зареєстровано 247 випадків вперше виявленого раку молочної залози, з них занедбаних 34, що становить 13,8%. Вперше виявлених випадків раку шийки матки зареєстровано 49, з них занедбаних – п’ять, що становить 10,2%. Саме тому управління охорони здоров’я уже десятий рік поспіль проводить профілактичну акцію «Дні профілактики та раннього виявлення патології шийки матки та грудної залози».

Детальніше