RSSВерсія для друку
У Полтаві нагородили медсестер з усієї України
18.05.2015

У Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Миколи Гоголя урочисто відкрилась Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в роботі медичної сестри», в якій взяли участь медичні сестри з 23-ох областей України.

На початку конференції щирими словами вдячності та хвилиною мовчання було вшановано пам’ять медсестер Тетяни Курбан з Луганської області, Надії Руднєвої з міста Краматорськ Донецької області та Валентини Токар з Луганська, які загинули під час АТО.

Від імені колегії Міністерства охорони здоров’я України учасників конференції привітала директор Центрального методичного кабінету підготовки молодших спеціалістів МОЗ України Тетяна Чернишенко. Вона порівняла подвиг медичних сестер у роки Другої Світової війни з щоденною самовідданою працею сучасних українських медичних сестер, які надають необхідну медичну допомогу, рятуючи поранених у зоні АТО. Тетяна Курбан також зачитала привітання Міністра охорони здоров’я України Олександра Квіташвілі з нагоди Всесвітнього дня медичних сестер.

З привітаннями до колег звернулися президент Асоціації медичних сестер України Галина Івашко та президент Асоціації медичних сестер Полтавської області Людмила Самолеліс. Галина Івашко висловила щирі слова вдячності офіцерам батальйону «Чернігів», які вивезли із зони бойових дій медсестер, присутніх на цій конференції.

Джерело: http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20150518_c.html