RSSВерсія для друку
№ 2-795/11 від 17 листопада 2011 року Ленінський районний суд АРК (про захист честі, гідності та ділової репутації лікаря)
Назва справи
№ 2-795/11 від 17 листопада 2011 року Ленінський районний суд АРК
Фабула
Обставини справи

Позивачка звернулася до Ленінського районного суду АР Крим із позовною заявою до відповідача про зобов’язання спростувати недостовірну інформацію, що порочить честь, гідність та ділову репутацію, відшкодування моральної шкоди. Свої вимоги мотивує тим, що відповідачка поширила недостовірну інформацію, що порочить її честь, гідність та ділову репутацію, внаслідок чого позивачка зазнала моральних страждань. За захистом своїх прав вона звернулася до суду і просить постановити рішення яким   зобов’язати ОСОБА_3 спростувати недостовірну інформацію, викладену нею в її скарзі на ім,я головного лікаря Ленінської ЦРЛ Малахова Миколи Вікторовича. А саме  фрази:«Вона сидить, листає велику книгу на столі і на мене не дивиться…»; «Як почала вона на мене кричати: «Що Ви сюди прийшли, Ви не перебуваєте на обліку, я також 20 років хворію щитовидкою, також пю таблетки. Що Ви всі притворяєтесь хворими, і взагалі сьогодні виїздний день. Приходьте в понеділок»;…Все розмова закінчена!»і виставила мене за двері грубо, по –хамськи»; «Поясніть мені добрі люди, чи на своєму місці сидить ОСОБА_1? Що це за лікар, який не надає медичної допомоги. Яке право вона має грубити хворій людині? Хіба ми від радості ходимо в лікарню? Адже вона за це отримує зарплату! Чи,  як в тому прислівї солдат спить, а служба іде? Відсиділа свій виїзний день в кабінеті  і отримала гроші? Та Бог з ними з грішми. Але ж ми живі люди, хіба можна з нами так обходитись? Я вважаю, що її місце не в лікарні, а наглядачем в колонії, та і то навряд чи засуджені будуть її терпіти. Якщо  це у вашій компетенції вжийте заходів  і звільніть нас від цього горе-лікаря. Нам хворим необхідна увага, добре слово, порада, а не крики вижившої з розуму жінки, яка вважає себе розумним і грамотним лікарем». Та покласти на відповідачку судові витрати та відшкодувати моральну шкоду за те, що вона вимушена була  їхати до головного лікаря давати пояснення у зв’язку з чим стан здоров,я її погіршився,вона є інвалідом 2 групи та розмір моральної шкоди оцінила на суму 20000грн.


Результат
Рішення по справі

Ленінський районний суд АРК вирішив:

 


Позов задовольнити частково.
Визнати такими, що принижуть честь і гідність та ділову репутацію ОСОБА_1, висловлені у  зверненні ОСОБА_3    образливими твердження ОСОБА_3 у листі без зазначення адресата, який був предметом розгляду, як звернення, головним лікарем Ленінської ЦРБ у липні 2011 року про те, що ОСОБА_1 «не місце в лікарні , а наглядачем в колонії, і то  навряд чи засуджені будуть її терпіти»та про те, що   «нам хворим потрібна увага, добре слово, порада, а не крик вижившої з розуму жінки, яка вважає себе розумним та грамотним лікарем.»
Зобов’язати ОСОБА_3 відкликати лист про події відвідування лікаря ОСОБА_1 без дати з Ленінської Центральної  районної лікарні.
В задоволенні решти позову відмовити.
Детальна інформація


Рішення Ленінського районного суду АРК в повному обсязі