RSSВерсія для друку
№ 33-671\2011 р. від 27 жовтня 2011 року Апеляційний суд Запорізької області
Назва справи
№ 33-671\2011 р. від  27 жовтня 2011 року Апеляційний суд Запорізької області
Фабула
Обставини справи

Мелітопольський міжрайонний прокурор Запорізької області Сірий Р.В. звернувся з протестом на постанову Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області від 04 жовтня 2011 року про закриття  провадження  по  справі  про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_2 за  ст. 6 Закона України «Про засади запобігання і протидії корупції» та за ч.1 ст. 172-2 КУпАП.     
Згідно  протоколу  про  вчинення  адміністративного  корупційного  правопорушення  від  05.09.2011 р. ОСОБА_2, займаючи посаду головного лікаря КЗ «Мелітопольський дитячий санаторій» Запорізької обласної ради за рішенням № 1 від 26.05.2011 р. Запорізької обласної ради сьомої сесії шостого скликання,   і  будучи відповідно до п. «а» ч.2 ст.4 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції»  суб'єктом відповідальності за корупційні правопорушення, як посадова особа юридичної особи публічного права, яка одержує заробітну плату за рахунок державного чи місцевого бюджету, неодноразово порушував встановлені законом обмеження щодо використання службових повноважень та пов'язаних з цим можливостей з одержанням за це неправомірної вигоди, що не перевищує п'яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян при наступних обставинах.
Наказом головного лікаря КЗ «Мелітопольський дитячий санаторій» Запорізької обласної ради № 6 /лс від 19.01.2009 р. ОСОБА_4 була прийнята на посаду палатної медсестри у пульмонологічне відділення на підставі строкового договору тимчасово на період декретної відпустки основного працівника.
У липні 2011 р. ОСОБА_4 звернулася до головного лікаря КЗ «Мелітопольский дитячий санаторій»ОСОБА_2 з проханням перевести її на постійну посаду палатної медичної сестри у гастропульмонологічне відділення.
ОСОБА_2, використовуючи службові повноваження всупереч інтересам служби, запропонував ОСОБА_4 передати йому 1000 грн. за вчинення дій з виданням відповідного наказу про призначення на посаду.
Приблизно у першій декаді липня 2011 р. ОСОБА_4 у службовому кабінеті передала головному лікарю «Мелітопольського дитячого санаторію »ОСОБА_2 в якості незаконної винагороди 1000 грн. за призначення на постійну посаду палатної медичної сестри у гастропульмонологічне відділення. Після незаконного отримання грошей наказом № 64-К від 14.07.2011 р. головного лікаря ОСОБА_2  ОСОБА_5 була переведена на постійну посаду палатної медичної сестри у гастропульмонологічне відділення з 27.07.2011 р.
З метою приховання факту незаконного отримання даної неправомірної вигоди  ОСОБА_5 за вказівкою головного лікаря ОСОБА_2 у службовому кабінеті останнього  написала письмову заяву щодо прийняття вищевказаних грошей, начебто, в якості благодійного внеску до товариства Червоного Хреста.
Однак, отримані від ОСОБА_5 гроші у сумі 1000 грн.  ОСОБА_2 до відомості обліку благодійних внесків не вніс, а звернув на свою користь.

Результат
Рішення по справі

Апеляційний суд Запорізької області вирішив:
Протест прокурора  залишити  без  задоволення, а постанову Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області від 04.10.2011 р. про закриття адміністративного  провадження  про  притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_2 за  ч.1 ст.172-2  КУпАП  - без  змін.   
Детальна інформація

Рішення  Апеляційного суду Запорізької області в повному обсязі