RSSВерсія для друку
Щорічно 40 млн. людей потребують паліативної допомоги
06.07.2016

Щорічно 40 млн людей потребують паліативної медичної допомоги, передає УНН з посиланням на дані Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Так, за даними організації, із загальної кількості осіб, що потребують паліативної допомоги, 78% проживають в країнах з низьким і середнім рівнем доходу.

За даними ВООЗ, із загальної кількості дітей, що потребують паліативної допомоги, 89% проживають в країнах з низьким і середнім рівнем доходу і майже половина з них - в Африці.

У ВООЗ також наголошують на перешкодах, які варто усунути для вирішення проблеми незадоволеної потреби в паліативній медичній допомозі в усьому світі.

Так, йдеться про обмеження або відсутність доступу до навчання працівників охорони здоров'я в області паліативної медичної допомоги.

Не менш важливою є проблема доступу населення до опіоїдних анальгетиків, що є недостатнім і не відповідає міжнародним конвенціями про доступ до основних лікарських засобів.

У ВООЗ також наголосили на необхідності проведення національних заходів політики і системи в галузі охорони здоров'я, які часто взагалі не передбачають паліативну медичну допомогу.

 

Джерело

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...