RSSВерсія для друку
Двоокис вуглецю - головний ворог робочого процесу
22.10.2012

Нерідко в якийсь момент робочого процесу людина стикається з тим, що у неї знижується концентрація і  хилить до сну. За словами вчених, це абсолютно нормально, адже високий рівень двоокису вуглецю в офісах і класних кімнатах впливає на уважність і здатність приймати рішення, передає The Daily Mail.

Джерело двоокису - людина. У закритому приміщенні концентрація може досягати декількох тисяч часток на мільйон (в середньому 1000-3000 частинок і більше). На вулиці ж вона дорівнює 380 частинок, пояснюють співробітники Університету Нью-Йорка і Національної лабораторії Лоуренса Берклі при Університеті Каліфорнії.

Дані рівні двоокису безпечні для здоров'я людини, але вони  позначаються на розумовій діяльності. Так, при концентрації в 1000 часток (звичайна ситуація для офісів) результати 6 з 9 тестів виявлялися значно гірше стандартних.

Найбільшу проблему створювали класні кімнати через  скупченість.Тому не виключено, що люди, які складають іспити в такому приміщенні, отримають низьку оцінку. Можливо, якщо регулярно вентилювати приміщення, можна уникнути багатьох проблем, роблять висновок вчені.

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/13158

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...