RSSВерсія для друку
Звичка їсти за робочим столом загрожує летальним результатом
12.10.2012

Згідно з дослідженням, малорухливий спосіб життя винний у смерті десятків людей у всьому світі. Справа в тому, що брак фізичної активності може спровокувати утворення тромбів. Свою лепту вносить звичка, що поширюється серед офісних працівників, пише The Times of India.

Мова йде про небажання йти кудись на обід. Працівники з економії часу їдять прямо за своїм столом в офісі. Дослідження показало: майже 75% працівників 21-30 років, що працюють в день по 10 годин, відмовляються робити перерву, що значно підвищує ризик тромбозу глибоких вен.

Це патологічний стан, що характеризуються утворенням тромбів в глибоких венах. Як правило, тромбоз вражає нижні кінцівки. Якщо не лікувати даний розлад, можливий летальний результат. За статистикою, тромбоз є причиною 3-15% смертей від тромбоемболії легеневої артерії.

Як зазначають фахівці, число жертв тромбозу, яким менше 40 років, стрімко зростає. Притому, багато випадків тромбозу залишаються не діагностированими. Лікарі радять: є лише один спосіб захиститися від тромбозу - бути рухливим, контролювати вагу, відмовитися від тютюну, знизити споживання солі і жиру.

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/12805

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...