RSSВерсія для друку
Львівських лікарів змушують брати відпустки за власний рахунок
13.06.2016

Цю інформацію підтвердив сьогодні, 13 червня, під час інтерв’ю-прес-конференції на тему: «Як оптимізують медичні заклади на Львівщині: результати і проблеми», що відбулася у Львівському прес-клубі, директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Богдан Чечотка

Він стверджує, що це – найменш болюче вирішення проблеми під час фінансової скрути.

– Зараз у нас недофінансування – близько 200 млн. гривень. Щоби Міністерство охорони здоров’я додало нам ці кошти, мусимо їм показати, що й ми економимо, – каже чиновник.

За його словами, недодаючи зарплату медикам, департаменту вдалося зекономити станом на минулий тиждень 6-7 млн. грн.

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА нагадав, що кілька років тому змінилася система фінансування медицини. І тепер на одного мешканця розраховують так звану медичну субвенцію.

– Медична субвенція розраховується на мешканця на певній адміністративній території. Львівська область має 2,5 мешканців, на кожного в рік витрачається трошки більш ніж 1000 гривень медичної субвенцій. З неї неможливо забрати гроші на інші потреби. Але й додати до неї також. Щодо розрахунків, то майже 80% із медичної субвенції йде на виплату заробітної плати персоналу, 10-12 відсотків – на енергоносії та 7-8 – на саме лікування пацієнта, – пояснює він.

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...