RSSВерсія для друку
В Україні затверджено Концепцію організації психіатричної допомоги дітям
16.10.2012

Громадські організації мають реальний вплив на ухвалення державних рішень у сфері захисту прав дитини. Про це сказав Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко під час засідання Громадської консультативної ради з питань захисту прав дитини, на якому підбивались підсумки річної діяльності, повідомили УНН у прес-службі глави держави.

"Активна позиція та професійні напрацювання громадських організацій (членів Громадської консультативної ради з питань захисту прав дитини) серйозно вплинули на рішення у сфері захисту прав дітей, які були ухвалені органами центральної та місцевої влади протягом останнього року", - констатував він.

За словами Юрія Павленка, ініційовані на засіданнях секцій Громадської консультативної ради питання спільно опрацьовувались та порушувались перед відповідними центральними органами виконавчої влади з метою їх подальшого вирішення. Зокрема йдеться про спільну роботу щодо захисту прав дітей, які перебувають у конфлікті з законом. Юрій Павленко повідомив, що в цьому напрямку проведено низку спільних з Міністерством внутрішніх справ нарад і консультацій, за результатами яких було прийнято Концепцію реформування кримінальної міліції у справах дітей, напрацьовано проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо уповноважених органів внутрішніх справ у сфері захисту прав дітей".

 

Джерело:

http://www.unn.com.ua/ua/news/972340-v-ukrayini-zatverdgeeno-kontseptsiyu-organizatsiyi-psihiatrichnoyi-dopomogi-dityam/

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...