RSSВерсія для друку
В Україні запустили Мережу правової допомоги для людей, які живуть з ВІЛ та наркозалежних
08.02.2012

У лютому 2012 року розпочав свою діяльність Всеукраїнський правозахисний проект “Мережа правової допомоги для вразливих груп населення”. Всеукраїнська мережа має на меті надавати кваліфіковану та безоплатну юридичну допомогу людям, які живуть з ВІЛ/СНІДом (ЛЖВ), особам, які вживають ін’єкційні наркотики (СІН), пацієнтам програм замісної підтримувальної терапії (ЗПТ), а також особам, які зазнають тиску з боку представників влади за надання соціальної та медичної допомоги цих особам -  лікарям сайтів ЗПТ, та соціальним працівникам та активістам сервісних організацій. Проект реалізується за фінансової підтримки Програми «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження».

 Правова допомога цільовій групі надається адвокатами та юристами в різних регіонах України у співробітництві з недержавними організаціями, які працюють у сфері надання сервісів та соціальної допомоги СІН, пацієнтам ЗПТ та ЛЖВ.

В теперішній час юристи та адвокати Мережі працюють у Криму, Донецькій області (м.Горлівка), Києві, Львові, Миколаєві,  Одесі,  Полтаві, Харкові та Херсоні. Планується поступове розширення діяльності мережі  у інші регіони України.

Детальніша інформація за адресою:

http://www.pravo.prostir.ua/network.php