RSSВерсія для друку
Семінар для суддів місцевих загальних судів з медичного права
01.06.2016

1 червня 2016 р. на базі Львівського регіонального відділення Національної школи суддів України відбувся ще один семінар для суддів місцевих загальних судів з медичного права 'Права людини у сфері охорони здоров'я: міжнародні стандарти та національний регламент'. У 2012 р. ВГО «Фундація медичного права та біоетики України» спільно з Національною школою суддів України розпочала проведення семінарів з медичного права для суддів загальних судів. Приємно, що семінари з медичного права на базі Львівського регіонального відділення стали традиційними, слугують обміну досвідом з фахівцями, професійним дискусіям, а відтак, сприяють оптимізації правозастосування та ефективізації захисту прав людини у сфері охорони здоров'я.

Захід відкрила Оксана Польна, директор Львівського регіонального відділення Національної школи суддів України, яка виголосила вітальне слово та окреслила актуальність тематики семінару.

У заході брали участь як експерти: Ірина Сенюта, к.ю.н., доцент, завідувач кафедри медичного права Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, яка провела сесії на тему: 'Законодавче забезпечення системи охорони здоров'я в Україні: загальний огляд. Захист персональних даних' та 'Права людини у сфері охорони здоров'я: особливості реалізації та механізми захисту. Договірна і делікатна відповідальність у сфері охорони здоров'я'. Також Вікторія Бучківська, суддя Стрийського міськрайонного суду, яка окреслила проблематику на тему «Міжнародно-правові механізми і стандарти в галузі охорони здоров’я і прав людини. Практика Європейського суду з прав людини у сфері охорони здоров’я» та Зоряна Кошулинська, судовий експерт-психолог, яка розкрила тематику «Відшкодування моральної (немайнової) шкоди: особливості здійснення судово-психологічної експертизи».

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...