RSSВерсія для друку
Сільські медичні заклади передали на баланс центральних районних лікарень
19.12.2011

На сьогодні Міністерство охорони здоров’я завершує формування мережі Центрів первинної медико-санітарної допомоги у пілотних регіонах. Про це повідомили у прес-службі МОЗ.

Будуть створені 160 центрів первинної медико-санітарної допомоги (у Вінницькій - 27, Дніпропетровській- 53, Донецькій - 71; м. Києві- 9).

Здійснюється підготовка наступного етапу реформи - структурної реорганізації екстреної та вторинної медичної допомоги, зокрема, організації протягом наступного року госпітальних округів, а також визначення пунктів тимчасового базування бригад швидкої медичної допомоги.

Ще одне важливе питання, яке результативно у цьому році відпрацьовується у пілотних регіонах - це запровадження "місцевих стимулів". Зокрема, здійснюється забезпечення житлом медичних працівників.

Застосовуються "муніципальні" надбавки до заробітної плати медичним працівникам та інші.

Реформування галузі охорони здоров'я уже започатковано і у непілотних регіонах. Здійснено передачу закладів охорони здоров'я сільської місцевості на баланс центральних районних лікарень.

Особливо активно відзначається реформування у Миколаївській, Тернопільській, Волинській областях. Кожна область має свої власні напрацювання для обміну досвідом, з різних напрямів медичної реформи, що дасть можливість пришвидшити організаційні моменти та підвищити їх ефективність. Наприклад, у Миколаївській області з початку року проведено оптимізацію мережі закладів охорони здоров'я.

Детальніша інформація за адресою:

www.unn.com.ua/ua/news/560720-silski-medichni-zakladi-peredali-na-balans-tsentralnih-rayonnih-likaren/