RSSВерсія для друку
Уперше в Україні з’явилась інституція, що дбатиме про розвиток медсестринства
26.07.2019

Які зміни очікують на медсестер і медбратів:

  • Збільшення практичної підготовки на додипломному етапі освіти. Перший етап змін - значне збільшення обов’язкової практичної підготовки, щоби фахівці після навчання почувалися впевнено і могли виконувати необхідні функції. 
  • Вища освіта та наукові ступені за спеціальністю «Медсестринство». Лише в Україні і деяких пострадянських країнах медсестри не мають вищої освіти.
  • Безперервний професійний розвиток, коли фахівці підвищують свою кваліфікацію не від атестації до атестації і часто лише формально, а навчаються постійно. Цьогоріч таку систему вже ввели для лікарів.
  • Посилення ролі медичної сестри і медичного брата через розширення повноважень. У більшості країн світу до обов’язків медсестер і медбратів входить значний обсяг роботи, яку в наших медзакладах виконують виключно лікарі. 
  • Професійний стандарт. Чіткі правила, за якими працюватимуть медсестри і медбрати, розроблятимуться спільно з Мінінстерством соціальної політики України.
  • Сертифікація. Медсестри і медбрати матимуть можливість отримати сертифікат, розширити свої повноваження і, відповідно, претендувати на підвищення зарплат.

Детальніше

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...