RSSВерсія для друку
Семінар-тренінг «Надання медико-соціальних послуг підліткам та молоді на принципах «дружнього підходу»
03.11.2016

2 листопада 2016 року розпочав свою роботу Семінар-тренінг «Надання медико-соціальних послуг підліткам та молоді на принципах «дружнього підходу», організований за підтримки UNICEF, МОЗ України та Департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації, розпочався.

Протягом трьох днів міжнародні тренери-експерти з надання медико-соціальної допомоги молоді та підліткам навчатимуть лікарів, медсестер, психологів, соціальних працівників «Клінік дружніх до молоді» (КДМ) зі Львова та області, а також інших міст України.

Робота семінару розпочалася із вступного слова представників МОЗ та команди тренерів, від імені Департаменту охорони здоров’я учасників заходу привітала начальник відділу материнства і дитинства Любомира Кутневич.

Метою тренінгу є поглиблення фахових знань та практичних навичок у роботі з підлітками та молоддю, допомога в організації діяльності «Клінік дружніх до молоді» на сучасному рівні. Завданнями семінару є надання учасникам необхідної інформації щодо розвитку та принципів роботи КДМ, психофізіологічних особливостей підліткового віку, охорони репродуктивного здоров’я підлітків, запобігання узалежнень та інших форм ризикованої поведінки, новітніх підходів у профілактиці інфекцій, що передаються статевим шляхом та ВІЛ-інфекції.

Важливою особливістю заходу є те, що форма роботи у вигляді інтерактивного тренінгу передбачає активну участь членів групи, аналіз та спільне обговорення кожної тематики, розв’язання ситуаційних задач. Так, заплановано відпрацювання навичок спілкування з підлітками, зокрема, із груп ризику, пошук шляхів зміни ризикованої поведінки на відповідальну, набуття практичного досвіду ефективного перед-та післятестового консультування при тестуванні на ВІЛ-інфекцію, що безпосередньо допоможе учасникам у щоденній роботі.

 

Джерело

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...