RSSВерсія для друку
Процедуру ліцензування буде спрощено
23.01.2012

Найближчим часом ліцензія на виробництво лікарських засобів, оптову та роздрібну торгівлю лікарськими засобами буде видаватись після перевірки наявності матеріально-технічної бази та кваліфікації персоналу, необхідних для забезпечення виконання Ліцензійних умов. Це передбачено змінами до ст. 19 Закону України «Про лікарські засоби» в редакції від 20 грудня 2011 р.

Зміни до законодавства зумовлюють необхідність розробки низки відповідних нормативно-правових актів. Зокрема заплановано спростити процедуру ліцензування, вилучивши норму щодо необхідності оформлення паспорту аптечного закладу. Натомість заявник за встановленою формою надаватиме до Держлікслужби України відомості про матеріально-технічну базу та кваліфікацію персоналу.

Слід зауважити, що з таким нововведенням заявник виграє у часі на оформлення документів для отримання ліцензії, оскільки Закон передбачає, що перевірка повинна бути проведена у строки, передбачені для видачі ліцензії. А, отже, суб’єкт господарювання для отримання ліцензії надає Держлікслужбі України заяву про видачу ліцензії та відомості про матеріально-технічну базу та кваліфікацію персоналу (не витрачаючи часу на погодження з територіальним органом Держлікслужби України). В свою чергу, Держлікслужба Українипротягом десяти робочих днів має організувати перевірку вказаних відомостей та прийняти відповідне рішення.

Детальніша інформація за адресою:

http://www.diklz.gov.ua/news/protseduru-litsenzuvannya-bude-sproshcheno

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...