RSSВерсія для друку
Взаємодію первинної та екстреної медичної допомоги обговорили фахівці у Вінниці
23.11.2015

Під головуванням заступника Міністра Віктора Шафранського у Вінниці відбулося засідання робочої групи у складі представників КМУ, Комітету Верховної ради України з питань охорони здоров’я, Національної академії медичних наук з питань розвитку, функціонування та взаємодії первинної ланки медицини та екстреної медичної допомоги.

 

До обговорення також були залучені керівники структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської державних адміністрацій, головні позаштатні обласні спеціалісти зі спеціальності «Загальна практика – сімейна медицина», «Медицина невідкладних станів», керівники екстреної медичної допомоги і ЦПМСД, завідувачі кафедр медицини катастроф та сімейної медицини.

 

Медики вирішували важливі питання, пов’язані з станом розвитку мережі закладів охорони здоров’я з надання первинної та екстреної медичної допомоги, досвідом створення Центрів первинної медико-санітарної допомоги на Вінниччині, з’ясовували напрямки подальшого розвитку структури ЦПМСД. Також учасники розглядали міжнародний досвід сімейної медицини, окремо зупинилися на питаннях функціонування Центрів здоров’я – як закладів, які б пропагували профілактику інфекційних та неінфекційних захворювань і здорового способу життя.

 

«Екстрена медична допомога та первинна ланка – галузі, без яких неможливе повноцінне медичне забезпечення та робота усієї галузі. Це той базис, який повинен надавати якісну і доступну медичну допомогу нашим громадянам», - наголосив заступник Міністра.

Детальніше

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...