RSSВерсія для друку
Інститут педіатрії підключили до національної телемедичної мережі
18.10.2012

Оператор мобільного зв`язку «МТС Україна» підключив Інститут педіатрії, акушерства і гінекології до національної телемедичної мережі, створеної в рамках проекту «Мобільна медицина», повідомили УНІАН у прес-службі компанії.

Проект спрямовано на розвиток телемедицини в Україні і реалізується МТС під патронатом Міністерства охорони здоров`я України і Національної академії медичних наук України.

Компанія підключила до телемедичної мережі всі корпуси інституту: лабораторний, акушерський, дитячий. Для реалізації проекту споруджено «останню милю», яка сполучає інститут з оптоволоконною транзитною лінією зв`язку МТС, на базі якого створено національну телемедичну мережу.

Крім того, встановлено обладнання для організації відеоконференцій, комп`ютерну техніку і спеціальне програмне забезпечення для передачі медичних даних.

Завдяки підключенню до телемедичної мережі медики дістали можливість проводити віддалені консультації, не залишаючи робочий кабінет, що дозволяє дистанційно надавати висококваліфіковану медичну допомогу пацієнтам в усіх регіонах України.

Разом з консультаційною допомогою, телемедична мережа дозволяє проводити дистанційне навчання і підвищення кваліфікації персоналу регіональних клінік, а також вивчати міжнародний досвід, беручи участь у медичних конференціях в інтерактивному

Джерело:

http://health.unian.net/ukr/detail/239546

 

 

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...