RSSВерсія для друку
Круглий стіл «Як збільшити тривалість життя в Україні?»
19.05.2015

Шановні Пані/Панове!

 

Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД) запрошує Вас взяти участь у круглому столі «Як збільшити тривалість життя в Україні?», що відбудеться 20 травня 2015 року об 11.00 год.

16 квітня 2015 року Президент України Петро Порошенко заявив, що кінцевим індикатором реформи охорони здоров’я має стати середня тривалість життя. Тривалість життя в Україні суттєво нижча, ніж в країнах Європейського Союзу, через дуже високу смертність в середньому віці. Для збільшення тривалості життя в Україні треба використати досвід країн ЄС, які зрозуміли, що смертність людей середнього віку дуже мало залежить від медицини, а більше від способу життя.

 

У дискусії візьмуть участь:

Микола Поліщук – колишній Міністр охорони здоров’я України, член-кореспондент Національної Академії медичних наук України;

Костянтин Красовський – Завідувач сектором контролю над тютюном Українського інституту стратегічних досліджень Міністерства охорони здоров’я України, асоційований експерт МЦПД;

Ангела Бочі – економіст Міжнародного центру перспективних досліджень.

 

 

Учасникам круглого столу пропонується обговорити наступні питання:

1.        Підхід «охорона здоров’я у всіх політиках» - як перейти від декларацій до конкретних та ефективних заходів.          

2.        Чому в Україні в 2008-2011 роках стрімко зменшилася смертність серед людей середнього віку.

3.        Які елементи підходу «охорона здоров’я у всіх політиках» практикувалися в Україні в останні роки і чи виявилися вони ефективними.

 

Просимо Вас підтвердити участь у заході за електронною адресою: okuchynska@icps.kiev.ua. За додатковою інформацією звертайтеся за телефоном 097-404-41-21 (Контактна особа – Ольга Кучинська).

Засідання круглого столу відбудеться у конференц-залі МЦПД за адресою: м.Київ, вул. Інститутська, 14, офіс 10 (4-й поверх).

Робочі мови: українська/російська.

 

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...