RSSВерсія для друку
Вакцина від грипу коштуватиме в середньому 75 грн.
26.10.2012

Вакцина від грипу на цей епідеміологічний сезон коштуватиме в середньому 75 гривень. Про УНН сказала лікар-імунолог, голова Громадської організації "Імунний щит нації" Наталя Винник.

"В середньому вакцина від грипу коштуватиме 72-75 гривень", - зазначила Н.Винник.

На території України дозволені до використання чотири вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), Інтанза*15/Інтанза*9 (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), а також ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

Нагадаємо, в Україні офіційну реєстрацію пройшли вакцини від грипу на новий епідеміологічний сезон, в аптеках вони мають з'явитися вже сьогодні.
Експерти підтвердили, що цьогорічні вакцини від грипу мають міжнародну якість.

Нагадаємо, 18 млн українців входять до груп ризику захворювання на грип. Відповідно до Наказу МОЗ від 16.09.2011№595, щеплення рекомендовані військовослужбовцям, будівельникам, працівникам Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ, медичним працівникам, а також особам, які доглядають хворих на грип удома, дітям з шестимісячного віку; особам похилого віку після 60 років, трудовим колективам підприємств, установ, організацій; жінкам, які, ймовірно, будуть перебувати у вагітності під час епідемії грипу, а також вагітним.

Джерело:

http://www.unn.com.ua/ua/news/992738-vaktsina-vid-gripu-koshtuvatime-v-serednomu-75-grn./

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...