RSSВерсія для друку
Уряди США та Канади висловили підтримку Україні у відновленні рутинної програми імунізації населення
06.10.2016

В.о. Міністра охорони здоров'я доктор Уляна Супрун разом із Послом Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович, Послом Канади в Україні Романом Ващуком, Головою представництва ЮНІСЕФ Джованною Барберіс та міським Головою Києва Віталієм Кличком відвідали консультативно-діагностичний центр Шевченківського району Києва. Метою візиту стала підтримка процесу вакцинації в Україні.

Серед світових країн Україна має один із найнижчих показників імунізації населення. За статистикою Міністерства охорони здоров'я, зробленою в серпні 2016 року, лише 30% українських дітей були вакциновані проти кору, 10% проти гепатиту В та всього 3% проти дифтерії. Такі критично низькі показники були зумовлені дефіцитом поставок вакцин в останні роки, а також відмовою батьків від вакцинації.

Закупівля вакцин через міжнародні організації ЮНІСЕФ та ПРООН дозволила забезпечити пацієнтів вакцинами для профілактики небезпечних хвороб. Вакцини для профілактики гепатиту Б, кіру, дифтерії, правця та інших захворювань, які попереджає вакцинація вже в Україні та розвезені по регіонам. Ще частина замовлених вакцин буде в Україні в кінці листопада 2016 року.

“Рівень вакцинації в Україні повинен досягати європейського рівня. Завдяки допомозі наших міжнародних партнерів ми налагодили постачання якісних вакцин в Україні та працюємо, щоб відновити рутинну вакцинацію. Звертаємося до медичних працівників та батьків вакцинувати своїх дітей, щоб вберегти їхнє здоров'я та життя”, - зазначила в.о. міністра охорони здоров'я доктор Уляна Супрун під час зустрічі.

Детальніше

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...