RSSВерсія для друку
В Україні відкрили гарячу лінію з протидії грипу
10.10.2012

В Україні розпочала роботу безкоштовна гаряча лінія з питань профілактики грипу. Про це УНН повідомили у громадській організації «Імунний щит нації». 

З метою здійснення санітарно-освітньої роботи серед населення щодо заходів індивідуальної і колективної профілактики грипу та ГРВІ, необхідності своєчасного звернення за медичною допомогою у разі появи ознак захворювання та вчасного реагування на звернення громадян було створено гарячу лінію "Грип-2012". 

Отримати консультації щодо профілактики захворювання можна за телефоном: 0-800-21-89-06

За вказаним номером щоденно чергуватимуть компетентні фахівці для надання консультацій громадянам у телефонному режимі. 

Нагадаємо, у цьогорічному епідеміологічному сезоні по грипу передбачається циркуляція двох нових штамів вірусу, тому можна очікувати більш інтенсивного рівня захворювання на грип. 

Як зазначили в СЕС, враховуючи ситуацію минулого епідемічного сезону, прогноз Всесвітньої організації охорони здоров’я та Національної академії медичних наук щодо захворюваності на грип та ГРВІ, у цьому епідемічному сезоні в Україні прогнозується сумісна циркуляція вірусів грипу А(H3N2), а саме – нового штаму А/Вікторія, який поки що не зреалізував в нашій країні свої епідемічні властивості, а також зовсім нового для України штаму вірусу грипу B/Вісконсін. Не виключена можливість циркуляції вірусу грипу А/Н1N1/Каліфорнія (свинячий грип), але його роль в епідемічному процесі буде другорядною.

Загалом в Україні у період з жовтня 2011 року по травень 2012 року на грип та ГРВІ захворіло понад 5,5 млн., а це майже 12,3 % від усього населення України.

Нагадаємо, 18 млн українців входять до груп ризику захворювання на грип. 

Відповідно до Наказу МОЗ від 16.09.2011№595, щеплення рекомендовані військовослужбовцям, будівельникам, працівникам Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ, медичним працівникам, а також особам, які доглядають хворих на грип удома, дітям з шестимісячного віку; особам похилого віку після 60 років, трудовим колективам підприємств, установ, організацій; жінкам, які, ймовірно, будуть перебувати у вагітності під час епідемії грипу, а також вагітним.

На території України дозволені до використання чотири вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), Інтанза*15/Інтанза*9 (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), а також ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

Джерело:

www.unn.com.ua/ua/news/957977-v-ukrayini-vidkrili-garyachu-liniyu-z-protidiyi-gripu/

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...