RSSВерсія для друку
Київ приєднається до проекту USAID щодо боротьби з туберкульозом
08.07.2016

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник під час зустрічі з керівником проекту Картлосом Канкадзе, повідомляє прес-служба КМДА.

«Сьогодні Україна посідає третє місце в Європі з тягарем поєднаної інфекції ТБ/ВІЛ. Особливо актуальним питання туберкульозу стало через конфліктну ситуацію на сході України, масове переміщення населення з територій військових дій та збільшення соціально-економічної напруги», – сказав Поворозник.

За його словами, мета проекту USAID - поліпшення стану здоров’я українців шляхом удосконалення якості послуг з діагностики, ведення випадку та профілактики туберкульозу, включно з випадками стійкого до протитуберкульозних препаратів та ВІЛ-асоційованого туберкульозу.

«Наразі, працюючи як на національному, так і на регіональному рівні, проект впроваджує успішні відтворювані моделі протидії туберкульозу в регіонах України, що підтримуються USAID, а саме: у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Одеській, Харківській та Херсонській областях. Тож місто Київ теж долучиться до впровадження цього проекту», – підсумував заступник голови КМДА.

Джерело

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...