RSSВерсія для друку
Запровадження в Україні обов'язкового медстрахування - важливий крок
18.10.2012

Представники страхових компаній і громадські діячі наголошують на необхідності введення в Україні обов`язкового медичного страхування (ОМС).

Про це вони повідомили на прес-конференції в УНІАН у середу.

Колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко зазначив, що, незважаючи на тривале і досить бурхливе обговорення питання про обов`язковість медичного страхування, у вирішенні цього питання так і не вдалося домогтися істотних результатів.

За інформацією президента Всеукраїнського лікарського товариства Олега Мусія, тільки за останні 10 років було підготовлено понад десять законопроектів щодо обов`язкового медичного страхування, але жоден з них не знайшов підтримки у парламенті, що, на його думку, пов`язано з неможливістю поділити контроль за фінансовими фондами, які будуть сформовані у разі введення ОМС.

«За попередніми даними, ця акумуляція коштів становитиме від 30 до 40 млрд грн. Безумовно, це соковитий шматок для того, щоб ним керувати», - сказав О.Мусій.

Він також вважає, що питання введення в Україні ОМС є виключно питанням політичної волі.

«На моє глибоке переконання, у першу чергу, впровадження такого механізму додаткового збору коштів залежить від політичної волі від самого верху держави. Як там буде сказано, так і буде зроблено» - підкреслив О.Мусій.

Він також констатував, що, незважаючи на існування в країні нібито безплатної медицини, для звичайних громадян вона є «навіть дуже платною» з урахуванням різного роду «подяк» лікарям.

З детальнішою інформацією Ви можете ознайомитись за адресою:

http://health.unian.net/ukr/detail/239562

 

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...