RSSВерсія для друку
Науково-практична конференція на тему «Медичне право України: сучасні досягнення та перспективи розвитку»
23.01.2023

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ ТА ЗАПРОШЕННЯ

Вельмишановні колеги!

Від себе особисто і своїх співробітників маю честь і приємність запросити Вас і Ваших колег до участі в святі медичного права! Будемо раді кожному і кожній, хто зможе долучитись у такий непростий час і розділить з нами радісну подію!

 

24 квітня 2023 р. кафедра медичного права ФПДО Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького спільно з Комітетом медичного і фармацевтичного права та біоетики Національної асоціації адвокатів України за підтримки ГО «Фундація медичного права та біоетики України» проводитиме науково-практичну конференцію на тему «Медичне право України: сучасні досягнення та перспективи розвитку», присвячену 10-річчю з дня створення першої в Україні кафедри медичного права.

Мета заходу: відзначити ювілейну дату з нагоди створення кафедри медичного права Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, висвітлити історію успіху діяльності та долученість кафедри до розвитку науки медичного права в Україні та за кордоном, обговорити актуальні питання медичного права та національні напрями його розвитку.

Захід відбуватиметься в онлайн форматі на платформі zoom. Початок заходу о 15.00 год. Передбачено традиційний конференційний формат.

До участі в заході запрошуються представники медичної і правової доктрини та практики, сферою професійного інтересу яких є медичне право, фармацевтичне право, біоетика, правове забезпечення системи охорони здоров’я, органів влади, громадських об’єднань, студентство, засоби масової інформації.

 

Основні тематичні напрями конференції:

1. Історія медичного права України.

2. Порівняльне медичне право.

3. Медичне право в освіті: новітні тренди.

4. Цифрова охорона здоров’я.

5. Наномедицина і права людини.

6. Сучасні технології в медицині (роботизована медицина, блокчейн, персоналізована медицина тощо): межі дотримання прав людини.

7. Стандарти у сфері охорони здоров’я v. індивідуальний підхід до пацієнта: чи можна знайти баланс?

8. Автономність людини у сфері охорони здоров’я.

9. Національні «прецеденти», знакові для царини медичного права.

10.  Міжнародні інструменти як вектор розвитку медичного права в Україні.

 

За результатами роботи заходу буде видано електронний збірник статей. Статті до збірника повинні бути подані на електронну адресу prlawlab@ukr.net не пізніше 01 квітня 2023 р. з дотриманням таких вимог:

 

Вимоги до оформлення статей

Ø Стаття повинна бути виконана на актуальну тему, містити глибоке наукове дослідження, грамотно написана й акуратно оформлена. Прошу врахувати, що стаття не буде піддаватись літературному редагуванню видавцями, а тому повинна бути надіслана після літературного редагування.

Ø Увага! Тематика статей повинна відповідати темі наукових читань. За інших обставин, на жаль, статті оргкомітетом розглядатись не будуть, а, відповідно, й публікуватись.

Ø Обсяг – 5-8 стор., текстовий редактор Microsoft Word, формат сторінки А4 (297х210 мм), орієнтація – книжкова, поля – 20 мм; гарнітура – Times New Roman, кегель – 14, міжрядковий інтервал – 1,5, стиль – Normal

Ø Перший рядок – прізвище, ім’я, по-батькові (повністю);

Ø Другий – місце праці та посада, науковий ступінь та вчене звання;

Ø Третій – назва статті;

Ø Далі йде текст статті з абзацним відступом 1,25 см;

Ø Ключова термінологія та основні положення статті по тексту можуть виділятися напівжирним шрифтом або курсивом;

Ø Посилання у тексті оформляються у квадратних дужках – [2, с.34], де перше число означає порядковий номер у списку використаних джерел, друге – номер сторінки;

Ø Список використаних джерел розміщується наприкінці тексту і повинен бути оформлений відповідно до вимог Ванкувер Стилю або Стилю Оксфордського Університету для цитування юридичних документів. З вимогами до Стилів Ви можете ознайомитись у Методичних рекомендаціях «Міжнародні Стилі цитування та посилання в наукових роботах». К. 2016. Документ розміщено за покликанням: https://medlaw-journal.com/index.php/journal/about/submissions

 

Зразок оформлення статті

Терешко Христина Ярославівна

кандидат юридичних наук, доцент кафедри медичного права ФПДО

Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького

 

КОНТРОЛЬ ЯКОСТІ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ:

ПРОБЛЕМИ ТА НОРМАТИВНІ ГАРАНТІЇ

У системі заходів щодо поліпшення соціальної захищеності людини і громадянина важливе місце посідає забезпечення їм можливості одержати необхідну, своєчасну та якісну медичну допомогу [...текст доповіді...]

 

Використані джерела

1.     Медичне право: підручник / За заг.ред. д.ю.н., проф. С.Б. Булеца, д.ю.н., доц. М.В. Менджул. – Ужгород.: ТОВ «РІК-У», 2021. – 720 с.

 

N.B. Редакційна колегія залишає за собою право відхилення матеріалу, який підготовлений та оформлений з порушенням зазначених вище вимог!

 

Участь у заході безоплатна. Електронний збірник статей буде розміщено у вільному доступі на сайтах та електронних сторінках партнерів заходу, а всі автори отримають покликання на нього.

 

Для участі в заході Вам необхідно зареєструватись за покликанням:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSewaVYzyOOiQselUfYfKWzlETgsngZEn3pa5ZNFOQ8mk6wDZQ/viewform?usp=sf_link  

 

Реєстрація буде відкрита до 18.00 год. 17 квітня 2023 р. Усім учасникам буде надіслано запрошення із zoom покликанням на захід і детальну програму заходу.

 

Для додаткової інформації просимо звертатись:

Голова оргкомітету Сенюта Ірина (0676707033);

Контактна особа Терешко Христина (0677313035).

Будемо щиро раді бачити Вас на заході!

З повагою і надією на співпрацю,

оргкомітет

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...