RSSВерсія для друку
МОЗ: 60% бюджету на охорону здоров'я – це зарплати для медиків
05.10.2016

МОЗ підтримує пропозицію Мінфіну надавати фінансову підтримку тим територіальним громадам, які реформуватимуть підзвітні медичні установи.

60% бюджету на охорону здоров'я – це зарплати, які становлять близько 1,5-2 тисячі у кожного лікаря. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я України Павло Ковтонюк в ході громадського обговорення проекту держбюджету на 2017 рік в частині фінансування медицини.

Він зазначив, що додаткові кошти в держбюджеті на реформу охорони здоров'я не передбачені, але суть в тому, що бюджет повинен стати стимулом для необхідних перетворень у сфері охорони здоров'я, щоб наявні кошти використовувалися раціонально – на конкретні послуги для конкретного пацієнта.

«Проста математика говорить про те, що 60% бюджету на охорону здоров'я – це зарплати, які становлять близько 1,5-2 тисячі у кожного лікаря. Без структурної зміни підходу бюджет завжди виконуватиме функцію підтримки навіть не штанів, а фігового листочка в системі охорони здоров'я», - сказав Ковтонюк.

Детальніше...

Він зазначив, що додаткові кошти в держбюджеті на реформу охорони здоров'я не передбачені, але суть в тому, що бюджет повинен стати стимулом для необхідних перетворень у сфері охорони здоров'я, щоб наявні кошти використовувалися раціонально – на конкретні послуги для конкретного пацієнта. «Проста математика говорить про те, що 60% бюджету на охорону здоров'я – це зарплати, які становлять близько 1,5-2 тисячі у кожного лікаря. Без структурної зміни підходу бюджет завжди виконуватиме функцію підтримки навіть не штанів, а фігового листочка в системі охорони здоров'я», - сказав Ковтонюк.

Детальніше читайте на УНІАН: health.unian.ua/country/1555766-moz-60-byudjetu-na-ohoronu-zdorovya-tse-zarplati-dlya-medikiv.html

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...