RSSВерсія для друку
МОЗ розробляє алгоритм проведення роз'яснювальної роботи серед населення під час структурних змін в галузі
17.01.2012

Для попередження негативних наслідків структурної реорганізації галузі охорони здоров'я та з метою посилення роз'яснювальної роботи з населенням Міністр охорони здоров'я України Олександр Аніщенко дав завдання керівникам регіональних управлінь охорони здоров'я надати план-графік проведення оптимізації закладів охорони здоров'я, які місцева влада запланувала проводити у 2012 році, а також інформувати щодо проведення роз'яснювальної роботи серед населення щодо цих процесів.

"Для налагодження роботи галузі ми маємо позбутися неефективного використання коштів, коли замість того, щоб профінансувати ліки, реагенти та обладнання у медичних закладах ми витрачаємо кошти на утримання пустих ліжок та зберігання "крісел" головних лікарів. Але оптимізувати - не означає знищувати. Ми маємо зробити усе, щоб пацієнти не відчули незручностей, і медична допомога залишилась доступною, - зазначив Міністр. - Тому необхідно діяти дуже обережно, готуючи підгрунття для кожного кроку, проводячи консультації з громадськістю та медиками щодо тих чи інших змін, які планується зробити".

Олександр Аніщенко підкреслив важливість роз'яснювальної роботи серед населення перед проведенням оптимізації медичних закладів, що планується здійснити в медичній галузі будь-якого регіону. "Міністерство охорони здоров'я України розробляє алгоритм проведення роз'яснювальної роботи серед населення під час структурних змін в галузі і планує залучити до цієї роботи міжнародних експертів", - повідомив Міністр.

Детальніша інформація за адресою:

www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120117_0.html