RSSВерсія для друку
Щепитись від грипу дешевше, ніж лікуватись – О.Стойка
19.10.2012

Щеплення від грипу напередодні епідемії є економічно-вигідним, адже є суттєво дешевшим, ніж лікування.  Про це сказав головний лікар Київського міського центру здоров'я Отто Стойка, повідомляє УНН.

"Ціна вакцини від грипу у виробника починається від 73 гривень, у продажу буде невелика націнка, десь до 80 гривень, в минулому році було близько 100 гривень. Захворювання грипом в середньому триває від 3-4 до 10 днів. За цей час людина приймає препарати, які коштують набагато більше, ніж вакцинація, до того ж людина стає непрацездатною під час хвороби. Це абсолютно незрівнянні речі ", - сказав О.Стойка.

Щеплення від грипу рекомендовані військовослужбовцям, будівельникам, працівникам Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ, медичним працівникам, а також особам, які доглядають хворих на грип удома, дітям з шестимісячного віку; особам похилого віку після 60 років, трудовим колективам підприємств, установ, організацій; жінкам, які, ймовірно, будуть перебувати у вагітності під час епідемії грипу, а також вагітним.

На території України дозволені до використання чотири вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), Інтанза*15/Інтанза*9 (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), а також ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

Нагадаємо, минулого тижня на грип захворіло більше 150 тисяч українців. 18 млн українців входять до груп ризику захворювання на грип.

Як повідомляв УНН, в Україні очікується спалахи грипу A/Каліфорнія/7/2009 (H1N1), A/Вікторія/361/2011 (H3N2), B/Вісконсін/1/2010.

Джерело:

http://www.unn.com.ua/ua/news/978534-schepitis-vid-gripu-deshevshe,-nige-likuvatis--o.stoyka/

 

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...