RSSВерсія для друку
Тернопільські волонтери подарували обладнання для дитячої лікарні
23.01.2014

Медичне обладнання для відділення недоношених новонароджених Тернопільської обласної дитячої лікарні подарували волонтери проекту "Здорові діти – щаслива Україна", які вже не вперше допомагають лікарні. Цього разу десять молодих тернополян зібрали гроші на два інфузомати, ультразвуковий інгалятор, електронні ваги і пульсоксиметр.

«Таке обладнання є дуже необхідним для виходжування і контролю стану здоров'я недоношених дітей, – зауважила завідувач відділу для недоношених новонароджених Тернопільської обласної дитячої лікарні Тетяна Бліхар. – До нас діти потрапляють після дихальної підтримки, тому треба вирівнювати і контролювати рівень насичення тканин киснем і пульсоксиметром, на який ми чекали вже кілька років».

Подароване обладнання потрібне сімдесяти відсоткам маленьких пацієнтів відділення, у якому вони лікуються від двох тижнів до трьох місяців. Відділення розраховане на 30 малюків, однак приїжджають сюди з усієї області. За рік тут лікується, в середньому, 260 дітей. Потрапляють сюди і малюки з дуже низькою масою тіла. Найменший пацієнт, якого вдалося врятувати медперсоналу, важив 580 грам.

Джерело

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...