RSSВерсія для друку
У Києві відкрито перший перинатальний центр ІІІ рівня
13.02.2012

На базі пологового відділення №7 м. Києва відкрито перший у столиці перинатальний центр ІІІ рівня. Привітати колектив з цією подією та ознайомитися з роботою перинатального центру приїхали перший заступник Глави Адміністрації Президента Ірина Акімова, голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів, Міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко, голова Комісії ВРУ з охорони здоров'я материнства та дитинства Тетяна Бахтеєва, голова КМДА Олександр Попов, Віктор Пінчук та інші поважні особи, медична спільнота. 


"Під час ознайомлення з роботою тепер вже перинатального центру ми дізнались, що в перинатальному центрі народилась дитина вагою 485 грамів, і лікарі зроблять усе, щоб дати шанс цій дитині вижити та стати здоровою. Таке можливо лише в умовах подібних перинатальних центрів. І я сподіваємось, що Національна програма, яку ініціював Президент України, дозволить зберегти життя багатьом маленьким українцям, які народились з наднизькою вагою, а також зберегти здоров'я мам", - сказав Міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко після ознайомлення з роботою перинатального центру. 
В рамках Національного проекту "Нове життя - нова якість охорони материнства та дитинства", що ініціюється Президентом України, була розроблена Концепція розвитку перинатальної допомоги у столиці. І відкриття першого перинатального центру ІІІ рівня у Києві стало стартом впровадження Національного проекту та Концепції в дію. 


Відповідно до Концепції в Києві планується створити 3 перинатальні центри ІІІ рівня, кожний з яких матиме певну спеціалізацію. Перинатальний центр, створений на базі пологового будинку №7, буде приймати вагітних з проблемами невиношування, а також породіль з передчасними пологами. Адже щороку у столиці народжується понад 1500 недоношених немовлят, в тому числі - з критично низькою вагою тіла. 
За прогнозами медиків, реалізація заходів, передбачених Концепцією, надасть можливість знизити рівень малюкової смертності на 20%, материнських втрат на 10%, підвищити ефективність перинатальної діагностики до 80% та зменшити частоту вроджених вад розвитку.


Детальніша інформація за адресою:

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...