RSSВерсія для друку
Гройсман виступає за розвиток багаторівневої системи охорони здоров'я
26.09.2016

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає за необхідне формування багаторівневої системи охорони здоров'я в країні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час зустрічі з представниками регіональних засобів масової інформації сьогодні в Києві. Гройсман наголосив на необхідності формування інституту сімейного лікаря як первинного рівня медичної допомоги.

«Нам потрібно сьогодні створити нормальний інститут сімейного лікаря, зробити в часі підготовку, перепідготовку, для того, щоб підготувати інфраструктуру, тоді на первинному рівні ми отримаємо нормальну медичну послугу», - сказав він. На другому рівні, за словами прем’єра, має бути міська лікарня – там мають бути медичні послуги, «які надаються на вторинному рівні».

«Третій рівень – це спеціалізована медична допомога. Це допомога, яка не має бути присутньою в кожному райцентрі», - зазначив глава уряду, додавши, що на цьому рівні - медична допомога з високим рівнем складності. Якщо мова йде про надскладні випадки, то, за словами Гройсмана, - це четвертий рівень, столичні профільні лікарні, лікарні системи Академії медичних наук України, «де є відповідне обладнання та фахівці, які виконують надважкі процедури, операції, наприклад, трансплантацію органів».

Детальніше 

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...