RSSВерсія для друку
У Києві проходить Всеукраїнська міжвідомча науково-практична конференція з питань медичного забезпечення АТО
15.06.2016

14-15 червня у Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь» Міністерства оборони України проходить Всеукраїнська міжвідомча науково-практична конференція «Медичне забезпечення антитерористичної операції: науково-організаційні та медико-соціальні аспекти».

 

Захід, організований Національною академією медичних наук України, об'єднав науковців від медицини та військових медиків силових відомств (МО, МВС, СБУ, прикордонної служби та інших). Також залучені представники Адміністрації Президента України, Верховної Ради України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Апарату Ради національної безпеки і оборони України, Генеральної прокуратури України, інших центральних органів державної влади, представників Офісу зв’язку НАТО в Україні та Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні, члени громадських та волонтерських організацій, експерти, співробітники інших установ та відомств.

 

Це вперше за два роки з початку бойових дій на сході України військові і цивільні медики, науковці, політики і волонтери об'єднались, щоб поділитися досвідом надання медичної допомоги, узгодження дій між відомствами та закладами різного підпорядкування, а також з метою оцінки стану проблем медичного забезпечення антитерористичної операції, населення Донецької і Луганської областей, обґрунтування шляхів їх вирішення.

 

Так, надання медичної допомоги в зоні АТО сьогодні потребує удосконалення за такими напрямками:

• напрацювання нормативно-правової бази взаємодії державної і відомчих систем охорони здоров’я;

• формування наукової та інформаційно-аналітичної складової для оцінки ситуації та прийняття обґрунтованих управлінських рішень;

• застосування сучасних організаційних та лікувально-діагностичних технологій на етапах лікувально-евакуаційного забезпечення населення і військовослужбовців;

• налагодження системи медико-психологічної реабілітації демобілізованих учасників АТО;

• вирішення проблеми небойових втрат особового складу;

• контроль за санітарно-гігієнічним та епідеміологічним станом на сході України.

Також, за словами Голови Комітету ВРУ з питань охорони здоров'я Ольги Богомолець, далеким від ідеального залишається стан наших госпіталів та лікарень. Наголосила вона і на першочерговій необхідності організації психологічної реабілітації демобілізованих.

В.о. Міністра охорони здоров'я України Віктор Шафранський у своєму виступі підкреслив важливість впровадження змін в існуючу систему охорони здоров'я та наголосив на необхідності координації дій медиків в умовах військових реалій.

Детальніше

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...