RSSВерсія для друку
Державні закупівлі медичних препаратів вже виконані на 96,2%
29.10.2012

Станом на кінець жовтня 2012 року в Україні проведено процедури державних закупівель медичних препаратів на суму, що становить 96,2% від загального обсягу держфінансування. Економія бюджетних коштів за результатами торгів склала близько 140 млн грн. Про це УНН повідомили у прес-службі МОЗ.

Ці кошти спрямовані на здійснення додаткових закупівель за найпріоритетнішими напрямками. Передусім, зекономлені кошти направлені на додаткове придбання національного переліку життєво необхідних лікарських засобів і виробів медичного призначення.
Зокрема, завдяки економії, за державною програмою "Дитяча онкогематологія" стало можливим збільшити охоплення пацієнтів за деякими препаратами з 27% до 35% від загальної потреби. Завдяки впровадженню чітких вимог до відбору препаратів, 80% дітей із злоякісними новоутвореннями вдалося забезпечити спеціальним лікуванням.

Нині активно тривають поставки у регіони закуплених за угодами препаратів.

У 2012 році у тендерах за державними медичними програмами зросла частка національних виробників - 28,1% від загальної кількості учасників державних закупівель.

Джерело:

http://www.unn.com.ua/ua/news/998937-dergeavni-zakupivli-medichnih-preparativ-vgee-vikonani-na-96,2proc/

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...