RSSВерсія для друку
ХІІІ Міждисциплінарна і міжгалузева науково-практична конференція за участю міжнародних спеціалістів
10.10.2016

17–18 листопада 2016 р.відбудеться ХІІІ Міждисциплінарна і міжгалузева науково-практична конференція за участю міжнародних спеціалістів «Слобожанські читання. Фармацевтичне і медичне право України: інновації, якість, безпека, доступність і перспективи розвитку судової фармації і страхової медицини».

Конференція проводиться в рамках Тижня Європейської охорони здоров’я на Слобожанщині при підтримці Харківської обласної державної адміністрації, спільно з Всеукраїнською Радою Захисту Прав та Безпеки Пацієнтів, Харківською медичною академією післядипломної освіти, ДП «Інститут неврології, психіатрії і наркології НАМН України» та ДП «Український науковий фармакопейний центр якості лікарських засобів».

Програма ХІІІ Міждисциплінарної і міжгалузевої науково-практичної конференції за участю міжнародних спеціалістів «Слобожанські читання. Фармацевтичне і медичне право України: інновації, якість, безпека, доступність і перспективи розвитку судової фармації і страхової медицини» включає наступні напрямки:

1. Міждисциплінарні зв`язки медичного і фармацевтичного право та належного врядування в охороні здоров’я: - Регуляторна політика держави; Європейське, міжнародне та національне законодавство: конвенції, директиви, аналітика; - Управління охороною здоров’я і фармацевтичний менеджмент і маркетинг, організація та економіка фармації, розробка і технологія нових лікарських засобів (на основі відомих фармакологічних субстанцій), нанотехнології, ціноутворення; - Вирішення проблемних питань щодо обігу вакцин та інших медикаментів; - Доступність сільського населення до медичної і фармацевтичної допомоги; - Ліцензування медичної і фармацевтичної діяльності; - Державний контроль за якістю, ефективністю і доступністю лікарських засобів всіх номенклатурно-правових і класифікаційно-правових груп; контрафактні, фальсифіковані, неякісні, субстандартні засоби і речовини; - Юридична опіка в системі правовідносин «лікар – пацієнт – провізор». Контролюючі, правоохоронні, прокурорські, судові, адвокатські, експертно-криміналістичні установи. Захист прав, свобод, життя і здоров’я пацієнтів (також тих, хто перебуває в установах пенітенціарної системи); - Доступ поранених внаслідок АТО та переселенців до сучасної та пільгової медичної і фармацевтичної допомоги; - Судова хіміко-фармацевтична експертиза (медичний газоаналіз на основі халькогенідного лазеру, хімічна, біологічна, цитологічна, токсикологічна, медична, психіатрична, наркологічна, криміналістична, фізико-технічна, почеркознавча, ДНК, документальна, бухгалтерська, вибухово-технічна, пожежно-технічна, дактилоскопічна та ін..); - Досудове і судове слідство.

2. Доказова фармація та доказова медицина: - Пілотні проекти (гіпертонічна хвороба, цукровий діабет); фармакокорекція ВІЛ/СНІДу, туберкульозу, гепатитів, онкологічних захворювань тощо; пільги на лікарські засоби (учасники і ветерани бойових дій, ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС та ін.); - Державна політика у сфері протидії наркотизації суспільства та доступність хворих до життєво необхідних лікарських засобів при лікуванні болю різного ґенезу та наданні паліативної та хоспісної допомоги; - Рідкісні (орфанні) хвороби (спінальна м'язова атрофія, муковисцидоз, мукополісахаридоз, тірозінемія, Гоше, Помпе, Фабрі, гіпофізарний нанізм, аутизм, гемофілія, рак та ін.); - Державний фармаконагляд. Контроль якості ліків (боротьба з фальсифікованими ЛЗ). Безпека лікарських засобів (створення оригінальних ЛЗ, комбінованих ЛЗ, інноваційних ЛЗ, генеричних ЛЗ, доклінічні і клінічні випробування). Побічні реакції ліків (реєстрація і перереєстрація ліків). Адиктивні розлади здоров’я. Безпечне самолікування. Формулярна система (державний, регіональний і локальний формуляри).

3. Соціальна фармація, соціальна медицина: - Трудові правовідносини; - Якість життя і соціальний захист пацієнтів, сімейних лікарів, лікарів інших спеціальностей та провізорів.

Пленарні доповіді запропоновано зробити провідним українським і закордонним фахівцям в області фармації, медицини і права. Для участі в роботі конференції запрошені працівники практичної фармації, медицини, контролюючих та правоохоронних органів (досудове слідство, судові експерти, криміналісти, судді), викладачі фармацевтичних, медичних та юридичних вузів. Мови конференції: українська, російська. Наукові статті, тези доповідей і привітання будуть опубліковані в фаховому науковому журналі «Фармаком» (гол. ред. – д.фарм.н., чл.-кор. НАН України, проф. В. П. Георгієвський).

 

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...