RSSВерсія для друку
Національна академія медичних наук виділить квоти для надання медичної допомоги жителям Закарпаття
15.10.2012

12 жовтня голова Закарпатської обласної адміністрації Олександр Ледида та Президент Національної академії медичних наук Андрій Сердюк підписали Меморандум про співпрацю щодо надання високоспеціалізованої медичної допомоги жителям краю.

Згідно з Меморандумом, 28 українських наукових медичних інститутів Національної академії меднаук України приймуть на лікування близько 1,2 тисячі закарпатських пацієнтів. Практика такої допомоги жителям областей державним коштом запроваджується за ініціативи Президента України. Також Андрій Сердюк пообіцяв посприяти у підготовці висококваліфікованих медичних кадрів - стажування вітчизняних лікарів у кращих закладах країни.

Він відзначив високий рівень медицини Закарпаття: "Добре знайомий і з місцевими лікарями, і зі станом галузі охорони здоров'я Закарпаття. Тож можу відзначити - сьогодні рівень медицини краю один з найвищих в Україні. Як за підходами, так і за вмінням сконцентрувати ресурси галузі".

Під час зустрічі сторони обговорили також чимало важливих питань медичної галузі краю. Начальник обласного управління охорони здоров'я Роман Шніцер розповів про підготовку проекту обласного перинатального центру. Згідно проекту, роботи розпочнуть вже на початку наступного року, а перших пацієнтів новий заклад прийме у 2014 році.

Джерело:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20121015_0.html

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...