RSSВерсія для друку
«Нуль випадків передачі ВІЛ від матері до дитини – як Україні досягти цієї цілі?»
22.04.2014

Запрошуємо вас на прес-брифінг на тему: «Нуль випадків передачі ВІЛ від матері до дитини – як Україні досягти цієї цілі?», який відбудеться у середу, 23 квітня 2014, о 12:40 у холі готелю «Русь» (вул. Госпітальна 4, конференц-зал, Секція А).

У прес-брифінгу візьмуть участь:
- Олена Єщенко, заступник Голови Державної служби України з питань протидії ВІЛ інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань;
- Галина Скіпальська, виконавчий директор МБФ «Українська фундація громадського здоров’я»;
- Тетяна Тарасова, керівник проектів з питань ВІЛ/СНІДУ, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні;
- Ірина Гришаєва, голова правління МБФ «Фонд Вільяма Дж. Клінтона» в Україні;
- Лада Булах, виконавчий директор Київського міського відділення Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ.

Журналісти також зможуть поспілкуватися з жінками, які мали досвід вживання наркотиків та змогли народити здорову дитину, завдяки вчасній та комплексній допомозі як медиків, так і соціальних працівників. За бажанням, журналісти зможуть відвідати центри, де надають допомогу жінкам, в тому числі вагітним з досвідом вживання наркотиків.
Учасники прес-брифінгу говоритимуть про те, що потрібно зробити для досягнення зобов’язань Політичної декларації з ВІЛ/СНІД 2011 р. щодо 0% передачі ВІЛ від матері до дитини в Україні до 2015 р., а також ділитимуться успішним досвідом створення центрів інтегрованої допомоги, де поєднуються медичні та соціальні послуги, для жінок, які мали історію вживання наркотиків.
Прес-брифінг пройде у перерві зустрічі організацій-партнерів, що працюють у сфері забезпечення доступу до послуг репродуктивного здоров’я для жінок, які вживають наркотики, у мм. Києві, Дніпропетровську, Полтаві та Кривому Розі.
Останніми роками в Україні щорічно реєструється понад 4000 випадків народження дітей ВІЛ-позитивними жінками. В середньому у 160 дітей підтверджується діагноз ВІЛ-інфекції, що складає 3,7 – 4, 5% від всіх народжених ВІЛ-позитивними матерями. У багатьох розвинутих країнах цей показник майже дорівнює нулю. В Україні цей показник, хоч і суттєво зменшився порівняно з 2001 роком, з 2010 р. лишається все ще далеким від цільового. Особливою групою ризику є жінки, які вживають ін’єкційні наркотики – рівень передачі ВІЛ від матері до дитини у цій групі у 2011 р. становив 11,7% , тобто перевищує середній національний показник втричі. Саме тому вчасне забезпечення медичними та соціальними послугами вагітних жінок з досвідом вживання наркотиків, наркозалежних вагітних є важливим для зниження загального рівня передачі ВІЛ від матері до дитини.
 __
Контактна особа:
Аліса Тимченко, фахівець роботи зі ЗМІ
Моб. тел.: +38 (063) 864 30 62
Тел./факс: +38 (044) 278 48 95
E-mail: alisa.timchenko.kk@gmail.com

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...