RSSВерсія для друку
У Львові відкрили 14-ту амбулаторію сімейної медицини
15.06.2016

«Для мешканців Шевченківського району міста відкрили нову амбулаторію сімейної медицини 1-ї міської клінічної лікарні імені Князя Лева – на вулиці Грінченка, 6.Відтепер 8,8 тисячі мешканців навколишніх будинків мають комфортні умови для лікування неподалік від дому. Новостворена амбулаторія є шостою у складі 1-ї міської клінічної лікарні і 14-ю у Львові загалом. Начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб розповів

«Давніше політика держави полягала в тому, щоб робити централізацію. І будувалися великі поліклініки, де концентрувалися і лікарі первинної ланки, і вузькі спеціалісти. А світовий досвід показує, що, навпаки, треба робити децентралізацію, треба створювати заклади охорони здоров'я первинної ланки ближче до людей, щоб вони могли швидше дістатися до амбулаторії і щоб лікар, отримуючи виклик, міг швидше потрапити до свого пацієнта.

Сьогодні в державі існує політика розвитку первинної медичної допомоги, що передбачає наближення центрів сімейної медицини до житлових масивів. Львів, порівняно з іншими містами України, завжди був лідером впровадження сімейної медицини.

Детальніше

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...