RSSВерсія для друку
"В ході реформи ми маємо підготувати систему охорони здоров'я до впровадження страхової медицини"
14.12.2011

"Сьогодні в ринкових умовах вітчизняна медицина, як і решта галузей, стає більш комерціалізованою. Але попри все, хотілося б щоб наша медична галузь зберегла людяність та гуманність", - зазначив Міністр охорони здоров'я України Олександр Аніщенко на нараді з медичним активом Харкова. Міністр наголосив, що перш за все, медицина має задовольняти потреби пацієнтів, бути доступною для них не тільки територіально, але й незалежно від рівня матеріальної забезпеченості.

Жодна галузь охорони здоров'я у світі не може бути профінансована лише за державний кошт. Міністр наголосив на необхідності залучення додаткових джерел фінансування, зокрема на впровадженні в Україні медичного страхування. "Впровадження страхової медицини є одним з кінцевих етапів реформування. Наразі наша система охорони здоров'я не готова до її впровадження, тому в ході реформування галузі ми маємо підготувати систему до роботи в нових економічних умовах, провести її оптимізацію, опрацювати нові механізми фінансування", - зазначив Олександр Аніщенко.

Міністр наголосив, що для залучення молодих медичних фахівців, особливо до роботи у первинній ланці на селі, місцеве керівництво має впроваджувати місцеві стимули. Зокрема, Олександр Аніщенко відзначив позитивний досвід, коли місцеві органи самоврядування забезпечують медичних працівників житлом, виділяють з місцевого бюджету надбавки до заробітної плати тощо.

Детальніша інформація за адресою:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20111214_2.html