RSSВерсія для друку
Збільшено обсяг субвенцій місцевим бюджетам на медичні цілі
17.10.2012

Верховна Рада України дозволила збільшити обсяг субвенцій місцевим бюджетам на придбання медичного автотранспорту і устаткування для установ охорони здоров`я на 30,9 млн. грн.

За Закон «Про внесення змін до Закону України про «Державний бюджет на 2012 рік» (щодо придбання медичного автотранспорту і устаткування для установ охорони здоров`я) проголосували 267 депутатів при необхідних 226.

Ініціатором збільшення субвенцій виступив Кабінет міністрів України з метою підвищення якості надання медичної допомоги в окремих установах Київської області та м. Севастополя.

Окремим рядком закону прописано надання субвенції у розмірі 1,9 млн. грн бюджету Харківської області на придбання лікарських засобів і засобів медичного призначення для Обласної клінічної лікарні - Центру екстреної медичної допомоги.

Як повідомляв УНІАН, у червні прем`єр-міністр України Микола Азаров розкритикував хід проведення медичної реформи, наголосивши, що українці на сьогоднішній день ще не відчули її реальних результатів і недостатньо інформовані про її зміст.

Експеримент з реформування медицини стартував в чотирьох областях - Київській, Донецькій, Вінницькій і Дніпропетровській.

Джерело:

http://health.unian.net/ukr/detail/239534

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...