RSSВерсія для друку
Паліативний догляд з людським обличчям
23.01.2012

22-26 грудня у місті Івано-Франківськ, за фінансової підтримки ВБО Всеукраїнська Мережа ЛЖВ» та Міжнародного фонду «Відродження», відбувся тренінг з паліативного догляду. В тренінгу взяли участь 29 осіб з усієї України. В рамках теми паліативного догляду, були розглянуті питання конкретних психотерапевтичних та медичних втручань при веденні термінальних пацієнтів, принципи та моделі покращення життя пацієнтів на його останніх етапах.

Найбільш важливими темами, за відгуками учасників, були терапія гідності, повідомлення тяжких новин, робота з болем, рефлексія кожного члена мультидисциплінарної команди при роботі з хворим, що помирає, та його сім’єю.

Передати свій досвід, були запрошені фахівці світового рівня в галузі паліативного догляду, а саме: Марк Шерман – медичний психолог (член ради з паліативного досвіду, Медичний центр Рамбам, м. Хайфа, Ізраїль) та Елла Муллер, директор онкологічної та гематогічної дивізії (дипломований фахівець паліативної медицини університету охорони здоров’я Рамбам, м. Хайфа, Ізраїль).

Детальніша інформація за адресою:

network.org.ua/media/news/page-2709/