RSSВерсія для друку
Міжнародний круглий стіл «Права дитини в «лоні» Конвенції ООН: міжнародні стандарти та національні гарантії у медичній та юридичній практиках»
03.09.2019

22 листопада 2019 р. у м. Києві Комітет медичного права та фармацевтичного права та біоетики Національної асоціації адвокатів України, кафедра медичного права ФПДО Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького спільно з проектом «HUB правова медицина» та за підтримки Комітету з питань освіти Всесвітньої асоціації медичного права, ГО «Фундація медичного права та біоетики України», ЛОБФ «Медицина і право» проводитиме міжнародний круглий стіл з на тему «Права дитини в «лоні» Конвенції ООН: міжнародні стандарти та національні гарантії у медичній та юридичній практиках», присвячений 30-річчю з Дня прийняття Конвенції ООН про права дитини (20 листопада 1989 р.). Конвенція про права дитини отримала найбільш широке міжнародне визнання серед усіх міжнародних документів, її ратифікували практично всі країни світу, за винятком двох. Конвенція поєднує в одному документі весь спектр прав дітей від громадянських, політичних, економічних, до соціальних і культурних.

Мета заходу: окреслити історико-правову роль і значення Конвенції для формування національної політики щодо захисту прав дитини в сфері охорони здоров’я, обговорити міжнародні та вітчизняні нормативні підвалини регулювання окремих прав дитини, виробити пропозиції до удосконалення національного законодавства щодо дотримання прав дитини, висвітлити систему координат сімейно орієнтованої медицини в Україні, з’ясувати особливості надання медичної допомоги дітям за законодавством України.

Робота заходу відбуватиметься у межах таких тематичних напрямів:

1. Права дитини у сфері охорони здоров’я крізь призму судової практики, зокрема ЄСПЛ, і міжнародних стандартів.

2. Система координат сімейно орієнтованої медицини в Україні.

3. Особливості правового регулювання надання медичної допомоги дітям в окремих напрямах медицини.

4. Роль і значення Конвенції ООН про права дитини для удосконалення механізмів національної правової системи.

До участі в заході запрошуються представники медичної і правової доктрини, сферою професійного інтересу яких є медичне право, громадське здоров’я, права людини, правове забезпечення системи охорони здоров’я, органів влади, громадських об’єднань, студентство, засоби масової інформації.

У круглому столі братимуть участь представники Всесвітньої асоціації медичного права та Європейської асоціації медичного права.

Статті за результатами круглого столу будуть опубліковані в науково-практичному журналі «Медичне право». Матеріали для публікації повинні бути подані не пізніше 01 грудня 2019 р. з дотриманням вимог, викладених на офіційній інтернет-сторінці журналу: http://medicallaw.org.ua/zhurnal-medychne-pravo/zhurnal/ та надіслані на електронну адресу prlawlab@ukr.net

Для участі в заході, просимо Вас зареєструватись до 01 жовтня 2019 р. (до 23.59 год 01.10.2019 р.) на платформі за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScJgWqZc91n_QKylQoQWjmTmvNJN-gjLb7UXEEa2GS1KyvlXg/viewform?usp=pp_url

Просимо Вас врахувати, що кількість місць обмежена.

Усім учасникам буде надіслано індивідуальне запрошення і детальну програму заходу.

Оплата проїзду та проживання здійснюється стороною, яка відряджає, або учасником самостійно.

 

Для додаткової інформації просимо звертатись:

завідувач кафедри медичного права Ірина Сенюта (0676707033);

асистент кафедри медичного права Христина Терешко (0677313035).

 

Будемо щиро раді бачити Вас на заході!

 

З повагою і надією на співпрацю,

оргкомітет