RSSВерсія для друку
Для сімейних лікарів проведуть семінари з підвищення кваліфікації
12.01.2012

Міністерство охорони здоров'я та ТОВ НМЦ "МедЕксперт" підписали Меморандум про співробітництво, яким передбачається організація та проведення циклу навчально-методичних семінарів в рамках підготовки та підвищення кваліфікації лікарів, що працюватимуть на засадах сімейної практики. Про це повідомили в прес-службі МОЗ.

"Підготовка кадрів, особливо первинної ланки, є одним із найважливіших завдань у ході реформування галузі. Бо саме від фаховості кадрів, від їх професіоналізму, у першу чергу, залежить якість надання медичної допомоги", - зазначив міністр охорони здоров’я Олександр Аніщенко під час підписання Меморандуму.

"Спілкуючись з моїми колегами – сімейними лікарями, дільничними терапевтами, педіатрами – я дуже часто чув побажання отримати додаткові знання з певних фахових питань, зокрема, імунопрофілактики, педіатрії, нових методик виявлення найпоширеніших захворювань тощо. Мої колеги хочуть і готові навчатись, і в цьому ми маємо їм допомогти", - запевнив міністр.

Цикл навчальних семінарів передбачає розглянути актуальні питання розвитку сімейної медицини в Україні, проблемні питання профілактики та лікування інфекційних та соматичних захворювань у дітей, репродуктивні аспекти покращення демографічної ситуації в Україні. Також вестиметься інформаційно-просвітницька робота для медиків з питань реформування системи охорони здоров'я.

Навчальні заходи будуть проходити в пілотних регіонах з реформування – Вінницькій, Донецькій, Дніпропетровській областях та м. Києві – протягом 2012 року. Для проведення семінарів будуть залучені кращі провідні фахівці, головні спеціалісти МОЗ України та викладачі вищих медичних навчальних закладів.

Детальніша інформація за адресою:

http://www.unn.com.ua/ua/news/574756-dlya-simeynih-likariv-provedut-seminari-z-pidvischennya-kvalifikatsiyi/

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...
нічого не знайдено