RSSВерсія для друку
Cимпозіум - Війна, міграція, і здоров'я
10.11.2015

Світове Лікарське Товариство разом із Турецькою Лікарською Асоціацією та Лікарською  Палатою Стамбула проводять Симпозіум на тему: "Війна, міграція, здоров'я".  Симпозіум проводиться у відповідності до надзвичайної  резолюції прийнятої  СЛТ (WMA) на Генеральній Асамблеї в жовтні 2015 року щодо критичних питань біженців та мігрантів, а також, спричиненої цим  кризи у сфері охорони здоров'я.  

Надзвичайною  резолюцією визначено, що це є глобальним завданням  і багато країн стикаються із значними проблемами в досягненні ефективної системи охорони здоров'я і соціальної підтримки та неспроможні задовольнити базові потреби біженців та емігрантів.   Війна та неформальний конфлікт  в країнах, які є безпосередньо  в них задіяні, крайня убогість в транзитних країнах, обмеженість ресурсів  та політичний тиск в країнах, до яких прагнуть мігранти, це лише деякі перешкоди, що потребують реагування. Результатом є те, що біженці стикаються із жорсткими труднощами у отриманні їжі, притулку та медичної допомоги.

СЛТ вважає за необхідне підняти ці питання на Симпозіумі щодо війни, міграції та здоров'я в Стамбулі, 26-го та 27-го лютого 2016 року.

Ми запрошуємо учасників лікарських асоціацій з усіх країн, що нині переживають проблему біженців та міграції, так само як і з тих країн, де така проблема була пережита в минулому. Ми запрошуємо усі національні лікарські асоціації поділитися досвідом та вжитими заходами. Це сприятиме спільному вивченню питання, в тій же мірі, як і розробці ефективного плану заходів, які ми прагнемо вжити для подолання цієї кризи.

Особливо, нам цікаво дізнатися про Ваш досвід щодо: проблем здоров'я біженців і мігрантів, доступ до медичної допомоги, реакції уряду та його відповіді, та Ваші пропозиції і рішення з цього питання.

Симпозіум розпочнеться  з неформального зібрання  у четвер 25- го лютого і триватиме протягом 26- го лютого і  до полудня 27-го лютого.

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...