RSSВерсія для друку
"Заробітна плата лікаря буде враховувати обсяг та якість виконаної роботи"
27.12.2011

"Теоретична підготовка пілотних регіонів України з реформування цього року вже завершується, а з 2012 року починається практичне впровадження реформ, - зазначив заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов під час інтернет-конференції в інформаційному агентстві "УНН". - У цій справі важливо пам'ятати, що медицина - консервативна галузь і революційним шляхом щось робити в ній неможливо". Тому, перше, чого торкаються зміни - первинна ланка, тобто та, яка перебуває безпосередньо поряд з місцем проживання людини, або поруч з тим лікарем, у якого вона хоче обслуговуватись.

Заступник Міністра наголосив, що Міністерством вже прописано порядок вибору лікаря первинної ланки. "Це виглядає наступним чином: все населення за місцем проживання поділяється і автоматично закріплюється за певним лікарем. Для тих, хто хоче обслуговуватись в іншого лікаря не за місцем проживання слід підійти до нього та оформити реєстраційні документи" - пояснив він.

"Найскладнішим моментом в плані теоретичних напрацювань виявилася розробка механізму стимулювання та нарахування зарплати лікарям первинної ланки. - зазначив Олександр Толстанов. - Сьогодні ми вже визначилися і вирішено, що кінцева сума заробітної плати буде враховувати обсяг виконаної роботи та її якість Таким чином, окрім гарантованої зарплати, лікар отримає надбавку за якість, виходячи з віково-статевої структури населення". 

Детальніша інформація за адресою:

www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20111226_0.html

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...