RSSВерсія для друку
Американські аптеки запропонують безкоштовне обстеження на ВІЛ-інфекцію
29.06.2012

Жителів США будуть безкоштовно перевіряти на наявність ВІЛ-інфекції в аптеках. Відповідний пілотний проект запустили американські Центри контролю і профілактики захворювань (CDC), повідомляє прес-служба наглядового відомства.
За інформацією CDC, у рамках пілотного проекту всім бажаючим будуть пропонувати пройти безкоштовну експрес-діагностику ВІЛ-інфекцію. Протягом двох років в проект будуть включені 24 регіони (12 великих міст і 12 сільських районів США). Зокрема, туди увійдуть аптеки, розташовані у Вашингтоні (округ Колумбія), Чикаго, а також у штатах Джорджія, Каліфорнія, Монтана і Меріленд.
Ініціатива CDC спрямована на профілактику поширення ВІЛ-інфекції шляхом збільшення доступності діагностичних тестів для місцевих жителів. Після завершення дворічного періоду фахівці відомства оцінять доцільність поширення програми на всю територію країни.

Згідно з даними Центрів контролю і профілактики захворювань, у США проживає близько 1,1 мільйона ВІЛ-інфікованих. При цьому майже кожен п'ятий носій вірусу імунодефіциту не підозрює про своє зараження. У той же час аптеки країни щотижня відвідують близько мільйона американців.
Детальніше:

http://amn.net.ua/ukr/news/vіlsnіd/9551

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...